Триумфалната арка в Париж съвсем скоро ще бъде опакована по

...
Триумфалната арка в Париж съвсем скоро ще бъде опакована по
Коментари Харесай

Започва опаковането на Триумфалната арка по проект на Кристо - slava.bg

Триумфалната арка в Париж напълно скоро ще бъде опакована по фантазията и плана на починалия международен актьор Кристо Явашев. Очаква се подготовката за инсталацията да завърши на 17-ти септември.

Работници към този момент са издигнали скелето към Арката от 19-ти век. Високият 50 метра паметник ще бъде опакован в сребристосин плат. Племенникът на Кристо и шеф на плана споделя за възникването на концепцията на художника.

"Кристо сподели на екипа в центъра Помпиду - бих желал да амбалирам Триумфалната арка в Париж. Това е, което в действителност желая да направя. Те споделиха добре и приказваха с Филип Белавал, който е президент на Центъра за национални паметници. Той хареса концепцията. После той приказва с президента Макрон и по този начин стартира всичко през 2017-та година ", сподели шефът на плана за Триумфалната арка Владимир Явашев, съобщи Българска национална телевизия.

Това е просто съблюдаване на заричане към него, споделя още Владимир Явашев.

Проектът се ражда през 1961-ва година, когато роденият в България и към този момент мъртвец Кристо наема стая покрай арката. Той работи взаимно със брачната половинка си Жан-Клод, умряла през 2009-та. Кристо прави макети в натурален размер, с цел да посочи всеки подробност.

"Кристо щеше да бъде благополучен, в случай че някой огледа и каже - това наподобява също като рисунките ", споделя Явашев.

Триумфалната арка ще бъде опакована в 25 000 квадратни метра текстил и 3000 метра алено въже. Монументът ще остане опакован от 18-ти септември до 3-ти октомври....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР