Трите елитни австралийски отбора, които не можеха да напуснат Мелбърн

...
Трите елитни австралийски отбора, които не можеха да напуснат Мелбърн
Коментари Харесай

Отборите от Мелбърн получиха разрешение да напуснат затворения град

Трите елитни австралийски тима, които не можеха да изоставен Мелбърн поради цялостното затваряне на града по време на COVID-19 пандемията, получиха позволение да пътуват за Ню Саут Уелс преди подновяването на футболния сезон, оповестиха от федерацията.

Мелбърн Виктъри, Мелбърн Сити и Уестърн Юнайтед пробваха на два пъти през седмицата да пътуват за Ню Саут Уелс, само че бяха спрени първо поради влошилото се време, а след това и от карантината, която цели да ограничи разпространяването на ковид. Мелбърн бе затворен още веднъж в четвъртък поради повишилите се случаи на инфектирани хора.

Близо 5-те милиона души в столицата на Виктория могат да излизат от домовете си единствено за работа, да купуват хранителни запаси или да получават здравна помощ. Тези ограничения са наложени за идващите шест седмици.

ФФА оповестява, че трите тима ще проведат лагери в Ню Саут Уелс и ще бъдат под цялостна карантина през идващите 14 дни. Те ще се приготвят за рестарта на сезона, очакван за 16 юли, тъй че първите дуели на тимовете от Мелбърн ще бъдат отсрочени.

"Ние носим отговорност за хората от Ню Саут Уелс и ще съблюдаваме безусловно всички здравни протоколи против разпространяването на COVID-19, въведени още през месец юни ", оповестява президентът на ФФА Джеймс Джонсън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР