Триста хиляди киберспециалисти липсват в момента в Европа, числото ще

...
Триста хиляди киберспециалисти липсват в момента в Европа, числото ще
Коментари Харесай

Мария Габриел: Европа търси 300 000 киберспециалисти



Триста хиляди киберспециалисти липсват сега в Европа, цифрата ще нараства и би трябвало незабавно да се работи по казуса. Това сподели еврокомисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел, представена от Дарик. По-рано денем тя изнесе лекция по тематиката във Военната академия " Г. С. Раковски ". Това стана при откриването на новата образователна година за цивилните студенти.

По думите на Габриел се нуждаем от повече умения на всички равнища на киберсигурност. Еврокомисарят открои предлагането за нова стратегия " Цифрова Европа " с бюджет 9 милиарда евро.

Габриел сподели, че за последните две години с 300 % годишно са се нараснали хакерските атаки, над 4000 са те всеки ден, а огромен % от европейските компании признават, че не знаят дали са били обект на такива офанзиви.

В сферата на киберсигурността имаме потребност от повече Европа, не от по-малко, потребност от съответни стъпки, сподели Габриел. Важно е да продължаваме разговора с страните членки за използването на Директивата за мрежова и осведомителна сигурност, добави тя.

Еврокомисарят прикани и за повече регулярни учения, тъй като хакерските атаки се усъвършенстват всеки ден. Силното криптиране е належащо, с цел да дадем сигурност на нашата цифрова стопанска система и общество, сподели още тя. Като означи, че е доста мъчно да се дефинира сигурно каква е задачата на една хакерска атака, Габриел предизвести, че би трябвало доста деликатно да се обмисля всяка хакерска атака и реакциите по отношение на нея.

От няколко месеца споделям, че не бих желала единствено положителни и пожелателни заявления от страна на " Facebook ", това, което бихме желали, е дейности, разяснява Габриел пред публицисти, запитана за последния пробив на сигурността в обществената мрежа. За нас отбраната на персоналните данни е неприкосновена, това е полезност, което не предстои на договаряне, пласиране и препродаване, тъй че това, което чакаме, когато се оперира с данни на европейски жители, без значение къде се намира компанията, е тя да съблюдава тези високи критерии, добави еврокомисарят Мария Габриел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР