Тринадесет страни от ЕС са увеличили вноса си от Русия

...
Тринадесет страни от ЕС са увеличили вноса си от Русия
Коментари Харесай

13 страни от ЕС увеличиха вноса си от Русия през юни, включително България

Тринадесет страни от Европейски Съюз са нараснали вноса си от Русия през юни по отношение на месец май, останалите 14 са понижили покупките на съветски артикули за интервала. Това демонстрира разбор на РИА Новости на данни от националните статистически служби на Русия.

Лидер измежду нарасналите вноса си е Словения, която съвсем удвоява вноса на съветски артикули през юни по отношение на май. Испания също усили доста вноса си от Русия (с 69%). На трето място по този индикатор е Швеция (48%).

Четвъртото място по повишаване на вноса от Русия зае Белгия, която усили вноса с една четвърт в парично изражение. Челната петица се " затваря " от Полша, която е нараснала доставките от Русия с 19% през месеца.

България, Дания, Латвия, Малта, Румъния, Словакия, Хърватия и Естония също усилват вноса си от Русия през юни по отношение на май, само че не с доста.

В същото време, 14 страни от Европейски Съюз понижиха вноса на съветски артикули . При Кипър понижението е най-впечатляващо (с 92%), следват Австрия (40%) и Люксембург (37%). Страните с огромен спад на доставките от Русия, включват също Финландия (спад от 27%), Португалия и Чехия (спад от 23%). Унгария, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Литва, Холандия и Франция също понижиха вноса на съветски артикули през юни по отношение на май.

По безспорна стойност, най-вече в парично изражение през юни е внасяла съветски артикули Германия - за 3,5 милиарда евро, следвана от Италия (2,6 милиарда евро) и Холандия (1,7 милиарда евро). На четвърто място по мярка на вноса от Русия е Белгия (1,3 милиарда евро), на пето - Франция (1,2 милиарда евро).
 МВФ още веднъж усъвършенства прогнозата си за стопанската система на Русия
МВФ още веднъж усъвършенства прогнозата си за стопанската система на Русия

Ето каква е и прогнозата на Централната банка на страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР