Тринадесет местни групи и една гостуваща ще дефилират по централните

...
Тринадесет местни групи и една гостуваща ще дефилират по централните
Коментари Харесай

На Ивановден ще гонят злото в Благоевград с кукерски фестивал

Тринадесет локални групи и една гостуваща ще дефилират по централните улици на Благоевград на тазгодишния фестивал „ Кукерски игри в Пиринско ", който стартира през днешния ден от 10:00 часа, оповестиха от Община Благоевград. Местните групи са от кварталите на града и от селата в общината, а посетители на фестивала ще бъдат сурвакари от Петрич.

Дефилетата потеглят от площада пред постройката на Съдебната палата, ще преминат през централната улица „ Тодор Александров " до площад „ Георги Измирлиев ". Предвиденото време за всяка група за показване пред журито и публиката е 15 минути, оповестяват уредниците.

Тази година кукерските дефилета и показаните от участниците обичайни български традиции ще бъдат оценени от жури в състав: художникът и шеф на Градската художествена изложба в Благоевград Иван Милушев, културологът доцент Димитрия Спасова и шефът на Регионалния исторически музей доктор Кирил Алексиев. Награди са планувани в разнообразни категории, като ще бъде оценени достоверността и придържане към традицията, масовостта на групите, най-хубаво пресъздаване на настояща тематика, артистичност, хореография и други. За всички деца, които вземат участие във фестивала, са планувани медали от Община Благоевград, допълват уредниците.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР