Тринадесет машини, включително трите, на които се изписа Дневникът е

...
Тринадесет машини, включително трите, на които се изписа Дневникът е
Коментари Харесай

„Дневникът е подправен“ – Министерство и два института ще проверяват машините от вота


Тринадесет машини, в това число трите, на които се изписа " Дневникът е фалшифициран ", ще бъдат превозени до ЦИК за проучване. Това стана ясно след съвещание на комисията през днешния ден. Експерти от Министерството на електронното ръководство, Българския институт по метрология и Българския институт по стандартизация ще се включат в инспекцията.

В деня на вота в три изборни секции на екрана на три от машините бе изписано „ Дневникът е фалшифициран “ и това стана мотив за полемики.

По думите на ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова, в тези секции е имало по две машини за гласоподаване, по тази причина изискват и втората, макар че за нея не е имало информация за зародил проблем.

„ Останалите машини се изискват, тъй като те са били разменени, били са планувани за една изборна секция, а с тях е гласувано в друга “, сподели още Нейкова. Затова общият брой на устройствата, които ще бъдат превозени до ЦИК, е 13.

Народното събрание ще обезпечи напредването им от склада към ЦИК, като през това време те ще бъдат охранявани от Главна дирекция " Жандармерия ". От компанията, предоставила машините - " Сиела Норма ", би трябвало да предадат на ЦИК отчетите от инсталирането на им, както и данни за техниците и времето на апаратура.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР