Тринадесет деца бяха заличени от онлайн мрежа за посегателства над

...
Тринадесет деца бяха заличени от онлайн мрежа за посегателства над
Коментари Харесай

Австралийската полиция заличи 13 деца от онлайн мрежа за посегателства срещу непълнолетни

Тринадесет деца бяха заличени от онлайн мрежа за похищения над деца, съобщи през днешния ден австралийската федерална полиция.

Сигурността на децата е обезпечена след следствие против комплицирана онлайн мрежа за похищения над деца. На 19 мъже са повдигнати обвинявания.

Разследването на федералната полиция е почнало през предходната година, когато ФБР споделило разследваща информация за австралийски членове на мрежата, в която били споделяни материали с похищения над деца в така наречен тъмна част на интернет (dark web).

Членовете на мрежата употребявали програмен продукт, с цел да споделят анонимно файлове, да си поддържат връзка между тях и да си подсигуряват достъп до уеб страници в границите на мрежата.

Полицията съобщи, че част от децата, които са заличени от мрежата, са станали директни пострадали, а други са заличени като превантивна мярка.

Австралийската федерална полиция съобщи, че гарантирането на сигурността на децата и изправянето на виновниците пред правораздаването постоянно е приоритет за силите на реда. Полицията акцентира, че следствието е станало допустимо единствено с помощта на съдействието с ФБР.

" Гледането, разпространяването и производството на материали с похищения против деца е извънредно закононарушение ", съобщи австралийската полиция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР