Тримесечният финансов отчет на Nvidia не оправда очакванията на аналитиците

...
Тримесечният финансов отчет на Nvidia не оправда очакванията на аналитиците
Коментари Харесай

Акциите на Nvidia продължават стремително да падат

Тримесечният финансов доклад на Nvidia не оправда упованията на аналитиците и макар солидния приход за последните три месеца, курсът на акциите на Nvidia стартира бързо да пада. Прогнозите на специалистите са, че през идващите тримесечия Nvidia и нейните AIB сътрудници ще би трябвало да разпродадат големите ресурси от графични карти GeForce GTX от десетата серия, натрупали се след криптовалутната тресчица.

На фона на релативно слабите продажби на видеокартите GeForce RTX, доста вложители започнаха да губят очаквания в скъпите бумаги на Nvidia. Появиха се и клюки за прекъсване продажбите на графичната карта GeForce RTX 2080 Ti.

Всичко това докара до още по-голямо намаляване цената на акциите на Nvidia. Докато на 1 октомври тяхната цена бе на равнище $289 за една акция, в този момент те се търгуват под $145. Само за месец и половина пазарната капитализация на компанията понижа два пъти – от $176 милиарда на $88 милиарда.



Следващото полугодие се чака да бъде изключително тежко за водещия разработчик на графични процесори. Но огромните ресурси геймърски видеокарти и напълно ниския интерес на геймърите към решенията GeForce RTX могат съществено да разклатят здравето на Nvidia.

Днес курсът на акциите на Nvidia леко се повиши, само че няма нищо общо с равнищата отпреди десетина дни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР