Тримата, задържани за въоръжения грабеж в столичния квартал Гео Милев,

...
Тримата, задържани за въоръжения грабеж в столичния квартал Гео Милев,
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Разпитват задържаните грабители от Гео Милев за ударите в Перник

Тримата, арестувани за въоръжения обир в столичния квартал " Гео Милев ", са имали и преди сходни удари, сега ченгетата ревизират дали те са част от групата, направила доста грабежи в Пернишко, където бяха нападнати обмен бюра и инкасо автомобил, разкриха пред Lupa.bg криминалисти, които проверяват случая.

Мъжете се познавали от доста години, работили по една и съща скица. При обирите на търговски обекти, един постоянно отцепвал региона, като давал сигнал на останалите, че ситуацията е чисто и няма инцидентно преминаващи хора. Бандитите имали и електронни устройства, с които заглушавали системите в марковите магазини, което кара ченгетата да мислят, че те са бръмчали и по моловете. 

Въоръжените грабители употребявали душевен способи, с които да сплашат продавачите, като те крещели, правили внезапни придвижвания, демонстрират камерите на обекта от последния им грабеж в " Гео Милев ". 

Около 18 часа на 29 декември посредством 112 в полицията бе получен сигнал за осъществен въоръжен обир в магазин за алкохол и цигари в кв. " Гео Милев " в столицата.

Според информацията, след закани с ориентиран револвер, трима причинители незаконно лишили от обекта оборотните средства и монетник и се отдръпнали пеш в незнайна посока. Откраднатата сума е към 4000 лв..

Ченгетата настояват, че съдбовният за крадците грабеж е изработен по-скоро от келешлък, тъй като по принцип бандата подбирала по-сериозни обекти. 

Криминалисти от Първо районно управление (на МВР) и от бранш „ Грабежи " - Столична дирекция на вътрешните работи неотложно подхванали оперативно-издирвателни дейности и бързо изяснили, че тримата се придвижват с лек автомобил. Установени са регистрационният му номер, марка и цвят, а скоро – и посоката на придвижване и настоящото му местоположение - в ж.к. „ Гоце Делчев ". Веднага са подхванати дейности за обграждане на региона и двама от причинителите са арестувани, и двамата известни на Министерство на вътрешните работи. В хода на процесуално-следствените дейности в жилището на единия са открити два газови револвера, сгъваем нож, известна сума пари, както и 114 боеприпаса за огнестрелни оръжия диаметър 7.62.

В процеса на траялата неотложна работа по случая, на адрес в София през вчерашния ден е арестуван и третият причинител, с криминалистически регистрации, осъждан. От три жилища, населявани от причинителите са конфискувани откритите облекла, с които е осъществено незаконното посягане, а също и голям брой електронни устройства, употребени от тях. Тримата са арестувани за период до 24 часа. Предстои отчет в прокуратурата на материалите по формираното досъдебно произвеждане.

Двама от тримата арестувани за грабежа на магазин в столичния кв. " Гео Милев " остават за непрекъснато в ареста.

Мотивът на Софийския районен съд е, че има задоволително данни, че точно те са направили закононарушението, както и заради заплахата от осъществяване на ново действие.

Тримата мъже са били с качулки и маски, само че продавачката е разпознала двама от тях. Единият е насочил револвера към нея, след което дамата предала сумата от касата. Вторият причинител ги е взел. Третият арестуван от Министерство на вътрешните работи не е сниман от камерите в региона. Той не е разпознат и от потърпевшата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР