Тримата мъже, които МВР обяви за издирване след взривяването на

...
Тримата мъже, които МВР обяви за издирване след взривяването на
Коментари Харесай

МВР: Мъжете взривили банкомат са опасни

Тримата мъже, които Министерство на вътрешните работи разгласи за търсене след взривяването на банкомат в Сапарева баня, са рискови. Това разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, осведоми Българска национална телевизия.

По думите му не са регистрирани опити от тяхна страна да изоставен страната.

" Лицата са ясни, конкретизирани са. Фактът, че знаят, че ги търсям и не се предават, значи, че по някакъв метод са обезпокоени и имат съпричастност към осъществените закононарушения, в които ги упреквам. Смятаме, че са опасни”, съобщи Маринов.

Той изясни, че всеки един от тази група е имал своята роля – този, който взривява, този, който взима касетите, водач, човек, който обезпечава периметър с оглед ранно предизвестие за заплаха.

Въпреки че не са задържани още, съгласно Маринов службите са си свършили добре работата и би трябвало време, с цел да могат да се ориентират и да влязат в следите на незаконната група.

" Хубаво е, че задържахме автомобила с всички материални доказателства. Колегите се оправиха отлично”, съобщи Маринов. " Не считам, че тези лица са изпуснати, въпрос на време е да бъдат хванати”.

Според Министерство на вътрешните работи тази група стои зад повече от 4 взривени банкомата напоследък. Миналата година също е хваната такава група от 2-ма души. Единият от тях преди няколко дни е аварирал с мотор и е умрял, другият обаче към момента е в ареста. " В момента е изработен разбор на дейния незаконен контингент. Има фокус върху други лица”, съобщи Маринов.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи разяснява и проблемите с служителите на реда, които имат връзки с незаконния свят. Според Маринов казусът ще се задълбочава.

" Искаме смяна в Закона, която да разреши да правим проби на служителите на реда дали използват наркотици”, съобщи Маринов.

Попитан до каква степен е стигнало следствието по отвличането на Адриан Златков, Младенов изясни: " Продължава следствието, документирани са обстоятелства и условия. Такава комплицирана незаконна активност би трябвало време за разкриването й. Нека служителите на реда да работят умерено ", съобщи Маринов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР