Трима учители по програма Заедно в час ще преподават в

...
Трима учители по програма Заедно в час ще преподават в
Коментари Харесай

Трима учители по програма Заедно в час ще преподават в Монтанско

Трима учители по стратегия Заедно в час ще преподават в област Монтана през новата образователна година. Те ще работят в три учебни заведения сътрудници на организацията в Лом, Чипровци и село Ковачица.
Новият преподавател в района е един - Александър Симов и ще преподава в партньорското учебно заведение ПГСС "Дунавска земя " в с. Ковачица по физическо образование и спорт. Още двама не престават да преподават като учители втора година по програмата в Професионална гимназия по хранене и земеделие "Дмитрий И. Менделеев " в Лом и Основно учебно заведение "Петър Парчевич " в Чипровци.
Мисията на Заедно в час е да работи за обезпечаването на еднакъв достъп до качествено обучение на всяко дете в България, без значение от обитаемото място, в което живее, учебното заведение, в което учи, етническия му генезис и социално-икономическото състояние на родителите. За тази цел организацията притегля и приготвя изявени и способни експерти с друг профил, които да станат част от просветителната система. В рамките на двугодишна стратегия за професионално и лидерско развиване те получават целеустремено образование и поддръжка да работят като учители на възпитаници от уязвими общности в учебни заведения в цялата страна, а по-късно да останат дълготрайно ангажирани в областта на образованието.
До момента през програмата са минали 163 души, а през образователната 2017/2018 година като преподаватели първа и втора година в учебно заведение ще влязат близо 170 учители. Те ще преподават в над 80 учебни заведения сътрудници в 12 области на страната: Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.
Заедно в час е основана по самодейност и с финансовата поддръжка на Фондация „ Америка за България “ и е част от световната мрежа за еднакъв достъп до качествено обучение Teach For All.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР