Трима тенори и блестяща цигуларка, заедно с Плевенска филхармония канят

...
Трима тенори и блестяща цигуларка, заедно с Плевенска филхармония канят
Коментари Харесай

Концерт с мото „Класика и романтика“ представят в Плевен и София Плевенска филхармония и солисти

Трима тенори и блестяща цигуларка, дружно с Плевенска филхармония канят публиката в Плевен и София на концерти, в които ще бъде показана програмата " Класика и романтика " на 18 и 19 април.

Брилянтната цигуларка Деница Казакова, която живее и твори в Швейцария се завърна в родния си град Плевен, с цел да взе участие в концертите на Плевенска филхармония и солисти, които ще бъдат показани в Плевен и София в два поредни дни. За Дарик радио, Деница Казакова показа:

„ Искам да кажа, че съм доста щастлива да изсвирвам с Плевенска филхармония, където моята майка е била оркестрант дълги години и за мен е цялостно благополучие да се завърна в Плевен и да изсвирвам “.

Единият от тенорите в концерта „ Класика и романтика “, Марио Николов разкри повече за програмата:

„ Плевенската аудитория е аудитория, пред която човек пее постоянно на драго сърце. Затова каним нашите другари от Плевен на 18-ти април от 19:00 часа в зала „ Катя Попова “.

В концерта довечера участваме: аз Марио Николов, Андреа Мирчев, Бойко Цветанов и прелестната Деница Казакова – цигулка. На диригентския пулт ще бъде маестро Петър Димитров “.

Този концерт със същата стратегия и солисти ще бъде показан и на 19-ти април - петък в Централен боен клуб – София, от 19:00 часа.

Програмата на концерта „ Класика и романтика “ включва оперни и оперетни арии, италиански канцонети от създатели като Доницети, Верди, Пучини, Калман и Лехар,и прелестна музика за цигулка, написана от Лудвиг ван Бетовен и Пабло Сарасате.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР