Трима спасители от службата за пожарна безопасност и защита на

...
Трима спасители от службата за пожарна безопасност и защита на
Коментари Харесай

Спасиха загубили се туристи по пътя към пещерата Утробата в Родопите

Трима спасители от службата за пожарна сигурност и отбрана на популацията в Кърджали са издирили изгубили се туристи в землището на село Пъдарци, оповестиха от пресцентъра на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Сигнал за случая бил подаден през вчерашния ден към 13:00 часа. Семейството пловдивчани оставило на пътя автомобила, с който пътувало, и тръгнало към пещерата Утробата, когато се изгубило. Екипът на пожарната работа направил обход на гористата околност в региона. След като са открити, туристите били съпроводени до фамилния автомобил.

Пещерата е един от посещаваните туристически обекти в Източните Родопи през всички сезони на годината. Древното пещерно светилище притегля както хора от страната, по този начин и от чужбина. То съставлява натурален водоравен процеп в канара, който е бил в допълнение изсечен и завършен от човешка ръка, наподобяващ на вътрешност. В дъното на пещерата има издълбан олтар. Слънчев лъч прониква в пещерата и тъкмо в 12:00 часа доближава олтара, а явлението откриватели поясняват като " свещения брак сред Слънцето и скалата ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР