Трима служители на южноафриканския флот загинаха, след като бяха пометени от палубата на подводницата от големи вълни

...
Старши офицер е в критично състояние след трагедията, която се
Коментари Харесай

Старши офицер е в критично състояние след трагедията, която се случи, когато хеликоптер се опита да „вертикално прехвърли“ доставките в сряда.

Подводницата SAS Manthatisi беше на повърхността на океана край бреговете на Кейптаун, когато се случи инцидентът.

Операцията беше незабавно прекратена и започнаха спасителни операции.

Всичките седем подводничари бяха извадени, но трима бяха обявени за мъртви.

Член на екипажа на хеликоптера Lynx на военновъздушните сили, който беше изпратен като „плувец на повърхността“, за да помогне в спасителната операция, също беше се възстанови и е в болница заедно с четиримата оцелели подводничари.

Националният институт по морско спасяване и други служби за спешна помощ бяха извикани да помогнат при спасяването, каза министерството на отбраната.

Там ще бъде разследване на неуспешната операция и произтичащите от нея смъртни случаи, добави отделът.

Прочетете още световни новини:
Малък остров предлага нов начин за защита на водите
Иранският президент предупреждава Саудитска Арабия срещу мира с Израел

Кейптаун и други райони на южното крайбрежие на Южна Африка бяха засегнати от изключително бурно море от миналия уикенд, причинено от феномен, известен като „пролетен прилив“.

< p>Аналитикът на южноафриканските въоръжени сили Дийн Уингрин каза на уебсайта defenceWeb, че подводницата се придвижва към брега на Кейптаун за тридневна военноморска изложба, започваща в събота.

Военноморските сили са планирали изложбата, за да отбележат южноафриканската Национален празник на Деня на културното наследство в неделя.

SAS Manthatisi е една от трите германски подводници тип 209/1400 от клас Heroine във флота на южноафриканския флот и се върна във водата по-рано тази година, след като беше подложена на поддръжка работа.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР