Трима са вече починалите с коронавирус в Турция. Това заяви

...
Трима са вече починалите с коронавирус в Турция. Това заяви
Коментари Харесай

Известен генерал е последната жертва на COVID-19 в Турция

 Трима са към този момент умрелите с ковид в Турция. Това съобщи министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа, представен от Българска телеграфна агенция.  Последният смъртен случай от ковид е добре известна персона.

Това е някогашният главнокомандващ сухопътните сили на Турция, генералът от запаса Айтач Ялман, на 80 години. Генералът постъпил в болничното заведение преди четири дни в резултат на затруднено дишане и незабавно бил интубиран. Под карантина са сложени брачната половинка и дъщерята на генерала. Проследяват се всички, които са били в контакт с него, уточни още здравният министър.

Дирекцията по религиозните въпроси на Турция разгласи, че джамиите в цялата страна ще останат затворени в петъчните дни във връзка с ограничаващите ограничения против новия ковид.

Петъкът е ден, в който по традиция по обяд във всички джамии на страната се правят групови мюсюлмански молебствия, съпроводени със съответната проповед. Много мъже на този ден се стичат в джамиите за петъчната молитва.

В огласената от Диянета заповед по отношение на ковид се показва, че от на следващия ден, 20 март, всеки петъчен ден джамиите в цялата страна ще останат затворени и няма да се организират групови молебствия.

В същата заповед се показва, че джамиите ще бъдат затворени и през нощта на Берат Кандили, когато през цялата нощ се произнасят молебствия за филтриране на душите, заради което джамиите оставаха отворени през цялата нощ. Берат Кандилли ще бъде на 7 април.

В заповедта на Диянета, подписана от нейния ръководител проф. доктор Али Ербаш, се акцентира, че нареждането е в сходство с ограниченията, подхванати от турската страна за битка против ковид.

" Мерките, чиято цел е да се отбрани здравето на жителите и основно да бъде опазен животът на възрастните хора, е виновен акт за човечност и почтеност, който би трябвало да се съблюдава ", се показва в заповедта на Диянета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР