Трима са вече българите, поставени под наблюдение в болница заради

...
Трима са вече българите, поставени под наблюдение в болница заради
Коментари Харесай

Добро е състоянието на тримата българи, наблюдавани за симптоми на коронавируса

Трима са към този момент българите, сложени под наблюдаване в болница поради новия ковид. Освен мъжа, настанен във ВМА, две дами, завърнали се от Китай и Тайланд са под карантина. Това оповестиха от здравното министерство.

И тримата са в положително положение. Вероятността да са инфектирани с ковид е дребна, само че ще останат под лекарски надзор до 14 дни.

За децата от ансамбъла в Петрич, които се завърнаха от Китай, също е обезпечено профилирано наблюдаване. Обособен е обособен кабинет в болничното заведение в града, както и експерт по инфекциозни заболявания, който следи положението им.

Взети са всички вероятни ограничения, с цел да се предотврати възможното разпространяване на вируса у нас, твърдят от здравно министерство.

Всички лечебни заведения в страната с инфекциозни отделения са в подготвеност да реагират при подозрение за ковид, съобщи здравният министър Кирил Ананиев. Закупени са спомагателни ръкавици, специфични маски и защитно облекло за медицинския личен състав. Три нови термокамери ще бъдат инсталирани на летищата в София, Варна и Бургас.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Мерките, които сме взели, подсигуряват наблюдението и лекуването на огромен брой пациенти, тъй че няма да имаме проблем някой да остане без наблюдаване или лекуване.
Жената, която е била в Тайланд, е настанена в Инфекциозното поделение на болничното заведение в Добрич.
Д-р Светозар Байчев, шеф на МБАЛ Добрич: Чакаме резултати, само че на пръв взор не върви за заболяване, което буди всеобщия интерес.  Трима българи се следят за признаци на ковид Трима българи се следят за признаци на ковид
Още две българки са сложени под наблюдаване в болница поради ковид. Те са се върнали от Китай и Тайланд. Така, дружно с мъжа, който е във ВМА,...

В София е настанена втората жена, която е пристигнала от Пекин.
Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор: Установихме съществуването на метапневмовирус на дамата от Китай, което изцяло изяснява нейното положение, тъй че общо взето на 99% отпадат подозренията ни за нея.
До края на седмицата се чака да дойдат реактивите за определяне на новия ковид. Страната ни разполага с генетични проби за доказване на такива вируси, само че те не са характерни.
Проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Национален център по заразни и паразитни заболявания: Верифицирането на методите ще ни разреши началото на другата седмица да можем да слагаме диагностика навръх този ковид.
Част от защитните ограничения плануват засилени инспекции на екипажите на корабите в пристанищата Варна и Бургас.
Ангел Кунчев: Първо ще минават здравните управляващи, ще видят каква е обстановката, има ли хора с клиника.
Трима българи, блокирани в поставения под карантина град Ухан са поискали да се приберат у нас. От външно министерство оповестиха, че най-вероятно те ще бъдат извозени със аероплан до някоя европейска страна още в събота.

От здравно министерство приканват за повече успокоение по тази тематика. Вече има случаи на жители, които са подходили с експанзия при използване на превантивните ограничения на летището. Има го и противоположния проблем - прекалено много суматоха по тематиката. Жена, която се е прибирала от Китай, само че от провинция, която не е наранена от вируса, единствено тъй като ѝ се е скъсала маската, е изпаднала в суматоха, че към този момент е инфектирана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР