Трима републикански сенатори настояват Министерството на правосъдието да прехвърли разследването

...
Трима републикански сенатори настояват Министерството на правосъдието да прехвърли разследването
Коментари Харесай

Сенаторите от Републиканската партия изискват информация за помилването на фиксатора на Мадуро Алекс Сааб по време на размяната с Венецуела

Трима републикански сенатори упорстват Министерството на правораздаването да трансферира следствието на Алекс Сааб, човек, за който се твърди, че е бил главен финансов медиатор сред Венецуела и Иран.

Президентът Байдън помилва 52-годишния Сааб през декември като част от по-широка замяна на пандизчии, която обезпечи освобождението на 10 американци. Преди да бъде опрощение, Сааб беше изправен пред съда по обвинявания в пране на пари.

„ Saab остава непокаял се нарушител, който в границите на няколко дни след освобождението си от ареста в Съединени американски щати започва пропагандна акция, ориентирана към дискредитиране на нашата страна и американското правораздаване и експерти в правоприлагането “, сенатор Марко Рубио (R-Fla.), Чък Грасли (R-Айова) и Джеймс Риш (R-Айдахо) пишат в писмо до основния прокурор Мерик Гарланд.

„ Държавният департамент разказа Сааб като „ един от двамата най-важни пари [мъже] в държавното управление на Мадуро “ и „ междинния човек “ сред наркотерористичния режим на Никол...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР