Трима разследвани за шпионаж - двама агенти на ДАНС и

...
Трима разследвани за шпионаж - двама агенти на ДАНС и
Коментари Харесай

След спецоперацията в ДАНС: Трима разследвани за шпионаж, но без обвинения засега


Трима разследвани за шпионаж - двама сътрудници на ДАНС и чиновник на министерство. Това е равносметката след спецакцията в контраразузнаването през вчерашния ден.

Засега упрекнати няма. Знае се, че и тримата са били чиновници на приблизително управническо равнище. Всички са давали информация на един и същи човек.

„ Интересно е, че информацията е излъчена не директно, при среща, а посредством характерни механически средства, отдалечено, само че повече в конкретика не може да навлизаме “, заяви представителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев.

Специализираната прокуратура посочи, че може да излязат и други връзки с други забъркани в абсурда.

„ В рамките на идната седмица ще бъде предоставена от наша страна информация дали има лице, на което му е предявено обвиняване за закононарушение по член 104 шпионство в интерес на Руската федерация. Не е редно да го схваща през медиите от нас, в случай че има подобен “, разяснява Кръстев.

Цялото следствие е почнало от ДАНС. Очаква се да се подхващат и дипломатически връзки към хора от съветското посолство.

„ Взети са ограничения нашите чиновници, уличени в шпионска активност, да не бъдат допускани до постройката на организацията и сега те са отстранени от работа “, сподели ръководителят на ДАНС Пламен Тончев.

По думите му министър председателят е бил известен за откритото от дирекция „ Вътрешна сигурност “ преди да се пристъпи към акцията от през вчерашния ден.

На двамата уличени ще бъде лишен достъпа до квалифицирана информация. Иззети са компютрите им.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР