Трима проевропейски депутати от британската Камара на общините напуснаха парламентарната

...
Трима проевропейски депутати от британската Камара на общините напуснаха парламентарната
Коментари Харесай

Трима депутати напускат Консервативната партия на Тереза Мей

Трима проевропейски депутати от английската Камара на общините напуснаха парламентарната група на ръководещата Консервативна партия и оповестиха, че се причисляват към новата центристка група от самостоятелни депутати съперници на дейностите на държавното управление по Брекзита, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. 

Консерваторите Ана Субри, Хайди Алън и Сара Уоластън ще се причислят към осмината депутати от опозиционната Лейбъристка партия, които към този момент излязоха от своята група поради противоречие с управлението на Джереми Корбин и антисемитизма в партията.

Отцепниците се надяват да привлекат съидейници измежду недоволните проевропейски членове на Камарата - както измежду консерваторите, по този начин и измежду лейбъристите, - с цел да основават центристка мощ в английската политика. 

Бившият министър Ана Субри, която е корав съперник на Брекзита , се афишира за втори референдум и против излизането от Европейски Съюз без договорка. Хайди Алън беше деятел на придвижването за оставане в Европейски Съюз преди референдума от 2016 година и от този момент приказва за опасностиоте от овакантяване на съюза без съглашение. Уоластън, доктор по обучение, предизвестява за тежките последствия за здравната система при " корав Брекзит ". 

Премиерът Тереза Мей изрази страдание във връзка решението на трите й съпартийки, като акцентира, че процесът по овакантяване на Европейски Съюз не е елементарен, само че ще продължи според " решението на английския народ " , припомня ДПА. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР