Трима полицейски началници от Плевен се сдобиха с обвинение за

...
Трима полицейски началници от Плевен се сдобиха с обвинение за
Коментари Харесай

След разследване на Фрог: Трима полицейски началници от Плевен се сдобиха с обвинение за ОПГ

Трима полицейски началници от Плевен се снабдиха с обвиняване за присъединяване в ОПГ. Зам.- шефът на ОДМВР-Плевен Петър Енчев и подчинените му Цветомир Илиев и Борис Иванов се проверяват от профилираната прокуратура за корист със служебно състояние и насила. Новината първи заяви във Facebook Пламен Булиев - един от очевидците, разказал пред проверяващите органи и съда за незаконната скица, в която са забъркани плевенските ченгета.
Това се случва след близо двегодишно следствие на Фрог нюз, което се базира на голям брой свидетелски показания пред съда, за това, че служители на реда освен са защитавали най-голямата локална наркоорганизация на „ Мечката “, само че съща по този начин са поръчвали на дилърите съзнателно да подмятат опиати на избрани хора за възмездие и злепоставяне. Любопитното е, че за повдигнатите обвинявания Министерство на вътрешните работи през днешния ден не обели и дума.

Според източници на Фрог от прокуратурата, Петър Енчев и Цветомир Илиев са пуснати на независимост против гаранция в размер на 15 000 лв. за всеки. Колегата им Иванов пък си е „ купил независимост “ против 5 000 лв.. Твърди се, че дружно с тях в спецпрокуратурата е трябвало да се яви и криминалистът Васил Папазов, само че той е отсрочил с ден явяването си по здравословни аргументи. Негови сътрудници не изключват опцията той да се е тормозил от вероятно задържане и да е отклонил визитата в постройката на държавното обвиняване, с цел да види по какъв начин ще се подходи към сътрудниците му.

Разследване на Нова тв преди една година пък сподели видео, на което се вижда по какъв начин известният и осъждан за дрога Ивелин Иванов-Мечката, се среща в хранителен магазин с началник-сектора тогава на Второ районно Цветомир Илиев. В един миг Мечката дава плик на Илиев. Човек, скрил лицето си сподели, че това са пари. Извършената вътрешна инспекция излезе със мнение, че на „ съгрешилото “ ченге ще бъде наложено дисциплинарно наказване за 6 месеца, а срещата му с Мечката в хранителен магазин и взетия от него плик, бе дипломиран като „ немарливост “.

Прилаганата с години незаконна скица, в която има забъркани служители на реда, изостри връзките и на хората в подземния свят. Срещу не дребна част бяха проведени палежи и побои за възмездие. Някои бяха принудени даже да изоставен страната. Историята стартира да се разплита, откакто при започване на 2018 година чиновници от ГДБОП, без знанието на локалните ченгета, задържаха бандата на Мечката с дрога. Няколко индивида от тях, обаче взеха решение да опишат пред съда за обвързаностите си с локалните ченгета. Именно от тях се разбра, че против регулярни суми блюстителите на реда им подсигурили, че никой няма да ги пипне с пръст. Фрог разгласява част от техните достоверни показания дадени пред арбитър, само че Министерство на вътрешните работи даже тогава не реагира и не предприе никакви ограничения по отношение на уличените.

В момента упрекнатите не престават да са настоящи служители на реда. По време на следствието ни получихме доста сигнали за опити да бъдат притискани и заплашвани очевидци. Други, изпатили си от дейностите на органите на реда желаеха, само че се отхвърлиха да дадат показания от боязън да не бъдат преследвани, освен те, само че и околните им. Интересен факт е, че в показания на очевидци е представено името и на сегашния шеф на полицията Веселин Вътов.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР