Трима младши министри изпратиха писмо до Дейли Мейл, с което

...
Трима младши министри изпратиха писмо до Дейли Мейл, с което
Коментари Харесай

Още министри на Тереза Мей обмислят напускане на кабинета

Трима младши министри изпратиха писмо до " Дейли Мейл ", с което приканват английския министър председател Тереза Мей да отсрочи Brexit  ако не успее да реализира консенсус с Брюксел. Заплахата още министри да изоставен кабинета ѝ става все по-голяма поради нейния отвод да отхвърли опцията Англия да напусне Европейския съюз без контракт на 29 март, съобщи БГНЕС. Предупреждението пристигна, откакто други трима министри разгласиха сходно писмо през уикенда.

„ Настояваме държавното управление да предприеме тези стъпки още тази седмица. Ние би трябвало да действаме, с цел да се убедим, че на 29 март няма да бъдем хвърлени в пропастта. Начинът да се направи това е да се търси малко удължение на Член 50, с цел да може договарянията да бъдат приключени, законът да бъде признат и суматохата, в която е бизнесът, да се разсее ”, написаха министрите в писмото си. То е подписано и от министъра за бизнеса Ричард Харингтън, както и от енергийния министър Клеър Пери.

„ Всички ние сме съгласни, че не можем да бъдем част от държавно управление, което разрешава на страната да напусне Европейски Съюз без договорка. Докато Денят наближава аз мисля, че би трябвало да предприемем действителни ограничения да създадем нещо, с цел да предотвратим тази злополука ”, съобщи министърът на културата и медията Маргот Джеймс пред радио Би Би Си.

„ Дейли мейл ” оповестява, че 23-ма консервативни „ дисиденти ” скрито са се срещнали в понеделник, с цел да обсъдят проекта си. Според медията най-малко 15 министри са декларирали, че са " подготвени да изоставен ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР