Трима мъже са привлечени като обвиняеми от Окръжната прокуратура в

...
Трима мъже са привлечени като обвиняеми от Окръжната прокуратура в
Коментари Харесай

Обвиниха трима за фалшифициране на лични документи на територията на ЕС

Трима мъже са привлечени като обвинени от Окръжната прокуратура в Пловдив за изработването и разпространяването на подправени персонални карти, шофьорски книжки и задгранични паспорти. Те са работили на територията на Пловдив, Разград и други градове в страната, както и в Германия и още страни от Европейски Съюз.

До момента е открито, че всеки от участниците в проведената незаконна група имал избрана роля – набиране на хора, които желали да се снабдят с подправени документи, възлагани на поръчката и след това нейното осъществяване. Желаещите да се снабдят с неистинските документи заплащали по 250 евро за персонална карта и същата сума за шофьорска брошура и по 300 евро за направата на чуждестранен паспорт. Повечето от тях са български жители, живеещи в чужбина, има и чужденци.

По делото са осъществени претърсвания и изземвания, персонални обиски, огледи на местопрестъпление, разпити на очевидци.

Тримата обвинени са арестувани за период до 72 часа. Предстои да се прегледа настояването на прокуратурата за непрекъснатия им арест.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР