Трима инспектори от ДАИ-Пловдив са задържани за 72 часа, срещу

...
Трима инспектори от ДАИ-Пловдив са задържани за 72 часа, срещу
Коментари Харесай

Инспектор от ДАИ в Пловдив с 12 имота от подкупи

Трима инспектори от ДАИ-Пловдив са арестувани за 72 часа, против тях са повдигнати обвинявания за приемане на подкупи посредством изнудвания на 3 транспортни компании. Това заяви на брифинг окръжният поркурор Румен Попов, написа 24 часа.

По думите му единият от чиновниците на Автомобилната администрация имал 12 недвижими парцела - множеството, от които в новостроящи се кооперации. Някои били на името на татко му. В ролята на брокер била брачната половинка му, без да има право на такава активност.

Разследващите са открили, че едно от трите рекетирани сдружения е благосъстоятелност на холандски жител. Тази компания е оперирала с 300 камиона. От нея един от инспекторите прибрал 10 000 лв..

Другите две транспортни компании също са дали пари на инспекторите, с цел да си спестят актове. Установено е, че едно от сдруженията е броило 1000 лв. на тримата инспектори, които си ги разделили, а третата компания - 300 лв..

" Това е бизнес мазохизъм от страна на трите компании. Предпочели са да бъдат изнудвани и да заплащат ", уточни окръжният прокурор. Той разясни, че краткотрайно изпълняващият длъжността началник на ДАИ-Пловдив Анна Генова е освободена от ареста, защото не са събрани доказателства тримата корумпирани инспектори да са се отчитали на нея, както самите те твърдели.

Наблюдаващият прокурор Георги Гешев добави, че схемата за изнудване е работила най-малко от 2 години във връзка с десетки сдружения, само че само трите компании спомагат на проверяващите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР