Трима души загинаха, а други трима бяха ранени, след като

...
Трима души загинаха, а други трима бяха ранени, след като
Коментари Харесай

Пътници от катастрофиралия влак: Паднахме на земята, бяхме уплашени


Трима души починаха, а други трима бяха ранени, откакто камион и бърз трен с пасажери се сблъскаха по-рано през днешния ден на железопътен прелез край видинското село Гара Орешец. Ето какво описаха пасажерите от авариралия трен пред БТВ:

„ Аз бях в последния вагон, пишех билет, не знам какво е станало. Усетихме удар, пасажерите паднаха на земята, запуши се във влака доста “, описа кондукторът Стефка Иванова.

„ Един мъж на 61 година с контузия на гръден панер, подозрения за счупени ребра и една жена, която отхвърли помощ, с контузия на долната джука, ударени при прекъсването на влака в масичката “, изясни доктор Илкова, ЦСМП-Видин.

„ Просто един мощен удар, това се чу, влакът се наклони леко на една страна, най-малко нашите задните вагони. Първият, доколкото разбрах, е излязъл отвън релсите. Като излязох, видях какво се случи. В различен камион, който прекарва най-вероятно от кариерата камъни, се беше блъснал “, описа пътничката Даниела. 

„ Много внезапно спря, все едно се ударихме в нещо, разбрахме, че няма да продължим, ще би трябвало да изчакаме рейс да ни вземе за другаде “, добави пасажерът Стефан.

„ Уплашени бяхме, тъй като – мощен тропот, доста мощен тропот и внезапно се наклони вагонът, и в общи линии това, само че уплахът беше огромен “, сподели пътничката Жанета.

От БДЖ прецизираха, че прелезът е охранителен със звукова и светлинна сигнализация, въпреки и без преграда. Местните хора споделиха, че дневно по този път минават по над 200 камиона, натоварени с секта. По-късно се чака да се схванат аргументите за тежкия случай.

Около 16:30 ч. от гара Дреновец част от пасажерите, които са пътували във влака, с който се е случил случаят, потеглиха към София. Те бяха превозени до Дреновец от гара Орешец, а оттова друга част от пасажерите бяха откарани с рейсове към Видин.

Във влака са пътували към 50 пасажери. От тях няма тежко потърпевши и няма настанени за лекуване в болница. За някои от пасажерите е имало подозрения за мозъчно разтърсване или контузия на прешлените, само че трима са прегледани в болничното заведение във Видин и са освободени за домашно лекуване.

На гара Дреновец влаковете се движат със забавяне или са анулирани в резултат на случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР