Трима души, и тримата с българска националност, са задържани във

...
Трима души, и тримата с българска националност, са задържани във
Коментари Харесай

Арестуваха български във Великобритания, шпионирали за Русия

Трима души, и тримата с българска народност, са арестувани във Англия по съмнение, че са съветски шпиони, написа Би Би Си. Задържанията в резултат на съществено следствие на локалните управляващи.

Единият от арестуваните е работил известно време като консултант в българското Министерство на енергетиката, написа bTV. 

Задържаните са: 45-годишният Орлин Русев, от Грейт Ярмут, Норфолк, Бизер Джамбазов на 41 година, от Хароу, северозападен Лондон и Катрин Иванова, 31 година, със същия адрес в Хароу.

Триото живее в Обединеното кралство от години, като работи на разнообразни длъжности.

Според български държавни документи в интернет те са работили и за изборни комисии в Лондон.

Орлин Русев има бизнес връзки с Русия. Мести се на Острова през 2009 година и работи три години на механически пост във финансовата система. Според неговия LinkedIn профил по-късно основава бизнес, обвързван с прихващането на връзка или по-просто казано – разследваща активност.

Русев показва, че е работил и като консултант в българското Министерство на енергетиката.

Бисер Джамбазов е работил като водач за локални лечебни заведения, а Иванова показва онлайн, че е помощник в частна лаборатория.

Джамбазов и Иванова се местят във Англия преди към 10 години и основават локална организация, която обезпечава на българи информация за Острова, както и за културните и обществени правила на английското общество.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР