Трима души бяха задържани в понеделник, след като в социалните

...
Трима души бяха задържани в понеделник, след като в социалните
Коментари Харесай

Задържаха мъже, осквернили арменска църква в Истанбул СНИМКИ

Трима души бяха арестувани в понеделник, откакто в обществените мрежи се появиха фрагменти, на които те оскверняват остаряла арменска черква в Истанбул късно вечерта в неделя. На фрагментите се вижда по какъв начин двама мъже танцуват до каменен кръст на върха на огромната дворна врата на арменската черква Сурп Такавор в квартал Кадъкьой. Областната администрация в Истанбул, съобщи в понеделник, че са разпознати двамата мъже и трети обвинен, който ги е придружавал. И тримата са арестувани и са под домакински арест, до момента в който тече следствието.



Заподозрените са били част от група, за които се твърди, че са протестирали против възбраната за музика след среднощ, която е измежду рестриктивните мерки, свързани с пандемията на COVID-19, наложени в цялата страна. Допълнителни фрагменти от улицата, където се намира църквата, демонстрират десетки хора, които танцуват на улицата в 00,55 ч през нощта, в акомпанимент на мощна музика.

Потребителите на обществените медии показаха яд поради „ оскверняването “ на църквата, до момента в който чиновниците осъдиха обидното деяние. Вътрешният министър Сюлейман Сойлу дефинира постъпката като " неуважителна ". Сойлу написа в туитър, че се е свързал с Арман Бюкюкюян, шеф на фондацията, която ръководи църквата, и е изразил тъгата си от случая.



Управляващата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) също осъди случая, в изказване на заместник-председателят на партията Нуман Куртулмуш. " Нашата цивилизация в никакъв случай не толерира обидни или подигравателни дейности тук-там за поклонение ", сподели Куртулмуш и добави, че изрично осъжда провокативния и ужасяващ акт, защото сподели, че има цялостна религия в турската правна система да прави каквото е належащо.

Директорът на президентските връзки Фаретин Алтун също осъди случая, защото сподели, че свободата на религията и съвестта са от решаващо значение, а местата за поклонение се смятат за свещени. „ Тези, които са направили този непочтителен акт, ще бъдат подведени под отговорност пред закона. Нашата нация няма да разреши сходни провокации, както в никакъв случай до момента “, сподели Алтун.

Видео по случая можете да видите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР