Трима британци са били задържани от талибаните в Афганистан, съобщи

...
Трима британци са били задържани от талибаните в Афганистан, съобщи
Коментари Харесай

Трима британци са задържани в Афганистан

Трима британци са били арестувани от талибаните в Афганистан, заяви английската организация с нестопанска цел Presidium Network, съобщи Агенция Франс Прес.

Групата съобщи в Туитър, че е " работила в тясно съдействие с две от фамилиите ".

" Работим интензивно, с цел да осигурим консулски контакт с английските жители, арестувани в Афганистан, и поддържаме фамилиите ", добави в изказване Министерството на външните работи на Англия.

Скот Ричардс от Presidium Network съобщи пред " Скай нюз ": " Смятаме, че те са в положително здраве и с тях се отнасят добре.

" Нямаме причина да считаме, че са били подложени на някакво отрицателно отношение, като да вземем за пример изтезания, и ни споделиха, че са толкоз добре, колкото може да се чака при такива условия. "

Не е имало " никакъв логичен контакт " сред управляващите и двамата мъже, на които Presidium оказва помощ, добави той.

Смята се, че тези двама мъже са държани от талибаните от януари насам.

Не е известно какъв брой време е бил държан третият мъж.

Медиите оповестяват, че мъжете са медикът от благотворителна организация Кевин Корнуел, 53 година, неназован шеф на хотел за филантропични служащи и звездата от YouTube Майлс Роутлидж.

Presidium в Туитър прикани талибаните да проявят " внимание към това, което съгласно нас е неразбирателство, и да освободят тези мъже ".

Миналата година талибаните освободиха деец ефирен оператор и четирима други английски жители, които държаха в продължение на шест месеца.

Питър Жувенал беше един от " няколкото " британци, които съгласно държавното управление в Лондон са били арестувани от твърдолинейните ислямисти.

Британското външно министерство съобщи, че петимата " не са имали никаква роля в работата на държавното управление на Обединеното кралство в Афганистан и са пътували до Афганистан срещу препоръките на държавното управление на Обединеното кралство за пътешестване ".

" Това беше неточност ", добави то.

По това време представителят на афганистанското държавно управление Забихула Муджахид упрекна британците, че " правят действия против законите на страната и традициите на афганистанския народ ".

" След поредни срещи сред ИАЕ (Ислямско емирство Афганистан) и Англия упоменатите лица бяха освободени... и предадени на родната им страна ", сподели той.

" Те дадоха обещание да съблюдават законите на Афганистан, неговите обичаи и културата на народа и да не ги нарушават още веднъж ", добави той.

Талибаните се върнаха на власт през август 2021 година и от този момент провокираха световно отвращение с политиката си, по-специално във връзка с дамите и девойките. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР