Трима българи успяха да се класират в първите 60 на

...
Трима българи успяха да се класират в първите 60 на
Коментари Харесай

Трима българи стартират във финал на преследването утре

Трима българи съумяха да се класират в първите 60 на днешния спринт на 10 километра от програмата на надпреварите по биатлон на Олимпийските игри в Пекин, с което си заслужиха правото да вземат участие в утрешното гонене.

Най-добрият ни представител през днешния ден бе Владимир Илиев, който приключи на 31-о място с два пропуща от състояние прав и пасив от 1:51.8 минути по отношение на първото място. Освен него Благой Тодев и Антон Синапов също попаднаха в топ 60, като те останаха надлежно 52-и с една неточност и 56-и с две. Те ще потглят надлежно с пасив от 2:39 и 2:45 минути в утрешния ден.

По този метод те изравниха българския връх за участници в олимпийското гонене, който бе подложен преди четири години в Пьончан, когато Илиев, Синапов и Красимир Анев участваха в преследването. Дисциплината е част от програмата на Олимпийските игри от Солт Лейк Сити 2002.

От българите единствен Димитър Герджиков не съумя да откри място измежду първите 60, откакто той приключи 63-и с два пропуща и закъснение от единствено 4.9 по отношение на последния в 60-та Антон Дудченко от Украйна.

Златото бе извоювано от Йоханес Тингнес Бьо, който не остави никакви шансове на своите съперници, макар че позволи една неточност в стрелбата си от прав. На финала норвежецът приключи на 25.5 секунди пред първенеца от самостоятелната Кентан Фийон Майе (Франция), който също завъртя 150 наказателни метра, само че нa лежащ.
Свързани вести Страхотно: Българка със сребро от международното по биатлон Футболна брачна половинка завоюва купа на Олимпиадата в Пекин
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР