Трима българи се класираха за финалния ден на юбилейното 70-о

...
Трима българи се класираха за финалния ден на юбилейното 70-о
Коментари Харесай

Трима българи на финал в международния боксов турнир "Странджа"

Трима българи се класираха за финалния ден на юбилейното 70-о издание на интернационалния боксов шампионат " Странджа " в столичната зала " София ". Световната и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова ще спори за първото място в категория до 57 кг, а Даниел Асенов ще излезе на кръга в двубой за успех при 52-килограмовите. При най-тежките пък Петър Белберов ще се бори за четвърти следващ триумф на шампионата, откакто също завоюва полуфиналния си дуел.

Всички финални борби ще се проведат в една сесия от 14 ч. на 19 февруари в зала " София ".

Полуфиналните борби на " Странджа " онлайн изгледаха министърът на младежта и спорта Красен Кралев в компанията на Красимир Инински, а измежду другите ВИП посетители бяха някогашни носители на едноименната купа - Ивайло Маринов (1983), Петър Лесов (1984), Иван Киряков (1966), Георги Долапчиев (1981) и Армандо Мартинес (Куба, 1982).

Носителят на купа " Странджа " за 2018 година Петър Белберов още веднъж заслужи овациите и виковете на името си от многочислените си поддръжници в столичната зала " София ". Представителят ни в свръхтежка категория продължава сполучливо похода си към четвърти следващ успех на интернационалния шампионат " Странджа ", като се класира за финала. Белберов надделя с единомислещо съдийско решение хърватина Лука Пратлячич - 30-27, 30-27, 30-27, 29-28 и 29-28. Съперникът му на финала на 19-и ще бъде изгряващата звезда на американския бокс - 19-годишният Ричард Торес-младши, който е повторен републикански първенец на Съединени американски щати и бронзов медалист от СП за юноши 2016, като се боксира с противоположен гард.

Двукратната носителка на купа " Странджа " Станимира Петрова надви изрично с 5-0 съдийски гласа против класната си италианска съперничка Ирма Теста и зарадва почитателите си по трибуните, както и министъра на младежта и спорта Красен Кралев и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински. Превъзходството на Станимира в полуфиналния конфликт на кръга бе толкоз отчетливо, че феновете започнаха да честват успеха ѝ още преди да бъде оповестено съдийското решение, което удостовери видяното - 30-27, 30-27, 30-27, 30-27 и 29-28, като само финландският арбитър бе присъдил последния рунд на Теста, само че всичко останало бе в актива на българката. Опонентката на Станимира Петрова на финала на " Странджа " в категория до 57 кг е Лакрамиоара Перижок от Румъния, която се класира без игра за последната фаза. Перижок отстрани българката Марина Сивенова в предварителния кръг на 13 февруари.

Петкратният европейски първенец и притежател на купа " Странджа " за 2017 година Даниел Асенов по-късно също направи щастлива публиката в столичната зала " София " с трета поредна безапелационна победа, която го класира на финала в категория до 52 кг в юбилейното 70-о издание на най-стария интернационален боксов шампионат в Европа. Асенов заслужи поздравленията и на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински с триумф с 5-0 съдийски гласа против бразилеца Дъглас де Андраде. В картите резултатът бе 30-27, 30-27, 29-28, 29, 28 и 29-28, като с показаното на кръга Тайсъна не остави подозрение кой е по-достойният боксьор за финала.Съперникът на Даниел в последната му борба в зала " София " ще бъде Худойназар Файзов, който в предварителната фаза отстрани другия ни представител в дивизията Тинко Банабаков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР