Трима българи са с най-високи заявки за световното първенство по

...
Трима българи са с най-високи заявки за световното първенство по
Коментари Харесай

Трима български шангисти с най-високи заявки за Световното

Трима българи са с най-високи поръчки за международното състезание по повдигане на тежести в Богота (Колумбия) идния месец. Това стана ясно, откакто интернационалната федерация разгласява окончателните поръчки за шампионата, който ще бъде рекорден в историята, тъй като се явява първа подготовка за Париж.

С най-силни поръчки от всички са международният ни първенец Карлос Насар (89), който е с 400 кг. Натурализираният австриец Дейвид Фишеров, който към този момент взе европейска купа за България, е с 405 кг в категория до 102 кг. И Христо Христов (109) е декларирал 310 кг, което е най-голямата поръчка за всички.

Общо осем мъже и две дами ще изпрати България на международното съгласно поръчката на старши треньора Иван Иванов.

Ангел Русев се връща при 55-килограмовите, като е с пета поръчка в категорията от 265 кг.

Габриел Маринов ще дебютира на международно в категория до 61 кг, като поръчката му е 296 кг и е седма по мощ.

Валентин Генчев (67) е с шеста поръчка от 315 кг, а Божидар Андреев (73) е с четвърта от 348 кг.

При дамите Надежда Мей Нгуен ще подвига в категория до 45 кг, като е шеста по поръчки със 165 кг. И Галя Шатова ще е при 59-килограмовите, като ще се наложи да подвига в някоя от долните групи на категорията, откакто е с 22-а поръчка от 200 кг.

За олимпиадата в Париж оптималният брой квоти от една страна е единствено 3 при мъжете, откакто МОК взе решение да ореже категориите и броя на спортистите поради свадите на последните няколко олимпиади с използването на неразрешени субстанции. Бяха хванати десетки щангисти, като от всичко намазахме един орден от игрите в Лондон - Милка Манева се изкачи до второто място в категорията си, а приключи пета в началото.

Заради хаоса в щангите МОК заплаши да извади спорта от програмата на Игрите в Лос Анджелис през 2028 година

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР