Трима американски дипломати са били свалени от влак на път

...
Трима американски дипломати са били свалени от влак на път
Коментари Харесай

Русия спря американски дипломати, тръгнали към мястото на ядрения инцидент в Архангелск

Трима американски дипломати са били свалени от трен на път за затворен арктически град, покрай военния тестов полигон в Северна Русия, където преди два месеца стана тежък случай при тестване на нуклеарно оръжие, съобщи БГНЕС.
Тримата пътували за Северодвинск, където достъпът е стеснен за задгранични жители. В града се намира военна корабостроителница и е покрай ракетния полигон, където през август стана детонация и докара до внезапно повишаване на радиационния декор.
Дипломатите споделили, че имали желание да посетят Архангелск, оповестиха от Москва. В особено изказване съветското външно министерство изясни, че американските дипломати са били на публично посещаване и са уведомили министерството на защитата за проектите си. " Само че, те са декларирали, че желанието им е да посетят Архангелск, а са се оказали на път за Северодвинск. Вероятно са се изгубили. Готови сме да дадем на американското посолство карта на Русия ", се добавя в изказването.
Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати разяснява случая по този начин: " Американските дипломати са били на тежко публично пътешестване и съответно са уведомили съветските управляващи за него “.
Припомняме, че до момента съветската държавна атомна организация " Росатом " призна, че петима от нейните чиновници са били убити при детонация на 8 август по време на тестване на ракетен мотор с нуклеарен реактор западно от Северодвинк. Радиационният декор в региона скочи 16 пъти над естественото след случая. Руски нуклеарни специалисти обясниха, че в този случай радиацията не е рискова за хората, което обаче беше посрещнато с съмнение от непознати специалисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР