Трикратният световен шампион във Формула 1 Ники Лауда е с

...
Трикратният световен шампион във Формула 1 Ники Лауда е с
Коментари Харесай

Светът се моли за великан в спорта

Трикратният международен първенец във Формула 1 Ники Лауда е с заплаха за живота! 69-годишният австриец се намира в тежко положение във виенска болница след претърпяна трансплантация на бял дроб. Както към този момент стана ясно, Лауда беше признат по неотложност в лечебно заведение във Виена заради затруднение след грипно заболяване, което пипнал по време на ваканцията си в Ибиса, написа Блиц.



Настоящият началник на борда на шефовете на Мерцедес във Формула 1 беше опериран в четвъртък поради тежко белодробно заболяване, оповестиха от болничното заведение. Преди това Лауда е прекосявал през две бъбречни трансплантации. Бил е признат за лекуване още на 20 юли, само че през вчерашния ден положението му се влошило.

" Молим за схващане, фамилията му не желае да дава обществени изказвания. Опитваме се да запазим персоналния живот на семейство Лауда ", оповестиха от болничното заведение, а медиите в Австрия прибавят, че легендата е с заплаха за живота. 

Изданията в родината на Лауда напомнят ужасната му злополука на " Нюрбургринг " на 1 август 1976 година. Още тогава белият му дроб беше обиден. Лауда вдишва токсичен пушек, който води до тежки пострадвания на белите дробове. Именно това бе най-опасното проваляне след тежката злополука, при която и огромна част от тялото на водача беше обгорена. Оттогава насам дробовете на Лауда действат лимитирано, напомнят още изданията в Австрия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР