Трикратният победител в турнирите от "Големия шлем" Стан Вавринка заяви,

...
Трикратният победител в турнирите от "Големия шлем" Стан Вавринка заяви,
Коментари Харесай

Вавринка: Не знаех дали отново ще мога да се състезавам

Трикратният победител в шампионатите от "Големия шлем " Стан Вавринка съобщи, че е имал съмнения дали още веднъж ще може да се състезава в шампионатите на АТП.

По-късно през днешния ден 37-годишният Вавринка ще срещне казахстанеца Александър Бублик в мач от първия кръг на шампионата "Мастърс " 1000 в Монте Карло. За него това ще бъде първи дуел на такова равнище след повече от година възобновяване от контузия и втори мач след провалянето му в първия кръг на шампионата "Чалънджър " в Марбея през предишния месец.

"Разбира се, че ми минаваха всевъзможни мисли през главата през последната година. Бях изплашен, че нещата няма да се случат по метода, по който аз желая да станат. Имах подозрения и терзания, тъй като трябваше да мина рехабилитация, с цел да мога да върша напълно естествени неща от всекидневието. Знаех обаче, че ще бъде хубаво да се върна. Искаше ми се най-малко да мога да се сбогувам с публиката, даже и с болки, само че за благополучие напоследък се усещам доста добре ", показа швейцарецът.

Той дефинира пътя си до шампионата в Монте Карло като "много дълъг и сложен ".

"В началото мислех, че ще бъда навън единствено за няколко седмици. Но се трансформира в цяла година, цялостна със подозрения. На тренировки играя на много положително равнище, само че в този момент ми би трябвало и темп в мачовете. Просто се старая да бъда положителен и да упражнявам повече, даже и нещата да не се получават по този начин, както си ги представям ", приключи Вавринка, който сега заема 236-о място в международната класация.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР