Трикратната европейска шампионка в дисциплината рали за жени Екатерина Стратиева

...
Трикратната европейска шампионка в дисциплината рали за жени Екатерина Стратиева
Коментари Харесай

Трикратната европейска шампионка Екатерина Стратиева се пуска в рали Канарски острови

Трикратната европейска шампионка в дисциплината рали за дами Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с ново предизвикателство - старт в рали Канарски острови. Състезанието ще се организира през последния уикенд на ноември (26-28), което ще бъде основано в Лас Палмас – Гран Канария. Общата дължина на скоростните стадии ще е 201,79 км, а дължината на преходите ще е 357,52 км
 Трикратната европейска шампионка Екатерина Стратиева се пуска в рали Канарски острови
Екипажът ще разчита още веднъж на Peugeot 208 R2. Както и в предния кръг в Португалия при започване на октомври тази година и в този момент Стратиева и Аврамов ще се състезават за най-големия тим в Европейския Рали Шампионат – Saintéloc Junior Team от Франция, който се грижи и за обслужването на автомобила. Участието на Стратиева и Аврамов идва в една извънредно сложна година, изпълнена с доста незнайни и непрекъснати промени в проектите, само че все пак двамата ще показват България в конкуренцията на 71 екипажи, от над 20 националности.

За тима в идния старт ще вземат присъединяване още 3 екипажа - лидерът в класирането в шампионата и европейски първенец Алексей Лукянук / Алексей Арнаутов – Citroen C3 R5; Мариан Гриебел / Пирмин Винкелхофер – Citroen C3 R5 и Синдре Фурусет / Джим Хиерпе – Peugeot 208 Rally4

 Трикратната европейска шампионка Екатерина Стратиева се пуска в рали Канарски острови
“За трети път ще съм на това рали и възприятието е необикновено. Тази година се оказа една извънредно сложна и тежка във всяко едно отношение. Надявам се нещата да се стабилизират оптимално бързо и всичко да влезе още веднъж в един естествен темп. Пропуснахме старта в Унгария (6-8) поради позитивен тест за Коронавирус на Жоро, който боледува 10 дни. Пътуваме в неделя, 22-и, като се надявам да нямаме проблеми с идните проби за COVID-19, тъй като в случай че някой се окаже позитивен значи, че си оставаме тук, а колата и механиците ще са към този момент там. Не желая да си го помислям. За 24-и е плануван тест особено за нашия тим, на който се надявам да придобием добър опит с изискванията и трасетата на острова. Очакват се температури сред 17-25 градуса, само че има опция и да вали в някои от дните ", показа Стратиева.

" Няма по какъв начин да не благодаря на фирмите, които ми оказват помощ и поради, които се случват нещата ", приключи българката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР