Тригодишната Тришна Шакия стана новата жива богиня на Непал и

...
Тригодишната Тришна Шакия стана новата жива богиня на Непал и
Коментари Харесай

Непал избра новата си жива богиня

Тригодишната Тришна Шакия стана новата жива богиня на Непал и ще бъде почитана както от индуистите, по този начин и от будистите, съобщи Асошиейтед прес.

Тришна бе отнесена с религиозна гала до храма-дворец в сърцето на непалската столица, където ще живее до пубертета си. Стотици хора се струпаха, с цел да видят момичето, облечено в алена рокля и нагиздено с гирлянди от цветя.

ВИЖТЕ ТРИША В ГАЛЕРИЯТА НИ
 Непал Непал
Тришна Шакия бе едната от четирите финалистки от племето Шакия, от които бе определена живата богиня, наричана също Кумари. Натоварените със задачата индуистки монаси трябваше да ревизират хороскопа ѝ и дали няма някакви физически дефекти.

Разберете още за живите богини на Непал във видеото от канала "Без багаж " във Vbox7.

"Трябва да сме сигурни, че живата богиня е подобаваща да донесе шанс на страната ", сподели Гаутам Шакия, един от монасите в журито.

Родителите на момичето разясниха, че доста се вълнуват от обстоятелството, че щерка им се отделя от вкъщи, само че и са доста горди.

Малко преди Тришна да дойде в двореца, предшественичката ѝ Матина Шакия си потегли през задния вход.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР