Тридневните учения в Гомелска и Гродненска област имат за цел

...
Тридневните учения в Гомелска и Гродненска област имат за цел
Коментари Харесай

Беларус провежда военни учения в близост до границите с ЕС и Украйна

Тридневните учения в Гомелска и Гродненска област имат за цел да обучат офицерите и военнослужещите от териториалната защита по какъв начин да пазят съответните райони и по какъв начин да работят при положение на въвеждане на военно състояние, посочи министерството в Телеграм.

Беларус е най-близкият съдружник на Русия. През последните няколко години връзките на Минск със западните му съседи и Украйна съществено се утежниха, изключително откакто Москва употребява беларуската територия за нашествието си, почнало през февруари 2022 година

 

В същото време продължава построяването на спомагателни детайли от надълбоко замаскираната и мощно укрепена отбранителна система в украинската Житомирска област, която се намира на границата с Беларус, като строителите не престават да копаят окопи и информационни проходи и да инсталират бетонни структури, заяви ръководителят на локалната военна администрация Виталий Бунечко, съобщи Укринформ.

" Продължава построяването на спомагателни детайли на отбранителната система на границата на Житомирска област с Беларус ", написа той във " Facebook ".

Мащабната инженерна работа продължава непрекъснато без почивен ден макар променливите метеорологични условия. Общата граница сред Житомирска област и Република Беларус е с дължина 251 километра.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР