Тридесет млади пианисти се включват в Десетия международен клавирен конкурс

...
Тридесет млади пианисти се включват в Десетия международен клавирен конкурс
Коментари Харесай

30 пианисти се включват в международен конкурс в Стара Загора

Тридесет млади пианисти се включват в Десетия интернационален клавирен конкурс „ Класика и актуалност “, който ще се организира от 15 до 18 ноември в Стара Загора. Той се провежда от Националното учебно заведение за музикални и театрални изкуства “Христина Морфова” и Община Стара Загора. Насочен е към млади пианисти от учебни заведения и школи по изкуствата, учебни музикални паралелки, студенти от висши учебни заведения в страната и чужбина.
Участниците са разграничени в две категории - пиано и клавирно дуо за 4 ръце. В първата категория са разпределени в 4 възрастови групи - до 10, 13, 18 и 32 години (ненавършени към 15.11.2018 година ). Заявки за присъединяване са подали изявени пианисти, които към този момент имат креативна биография. Тази година журито е в състав: учен проф. доктор Атанас Куртев, проф. доктор Ростислав Йовчев и проф. Маркус Праузе от Виена.
Конкурсът ще се открие на 14 ноември от 18:30 часа в залата на Регионалната библиотека “Захарий Княжески”. Прослушванията на участниците от 15 до 18 ноември са открити за аудитория.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР