Тридесет и шест опоненти на венецуелското социалистическо правителство бяха пуснати

...
Тридесет и шест опоненти на венецуелското социалистическо правителство бяха пуснати
Коментари Харесай

36 противници на венецуелския президент освободени като жест за Коледа

Тридесет и шест съперници на венецуелското социалистическо държавно управление бяха пуснати през днешния ден от пандиза и можаха да се върнат при фамилиите си в границите на освобождение на 80 пандизчии по случай Коледа. Присъдите им са сменени с общественополезен труд, заяви Ройтерс, базирайки се на локални правозащитници.

Венецуелският президент Николас Мадуро е остро подложен на критика и в страната, и в чужбина за това, че държи в пандиза към 270 деятели. Тринадесет от освободените бяха показани по малкия екран на среща с председателката на Учредително заседание Делси Родригес, която ги укори, че са се занимавали с подривна активност и прояви на принуждение, само че и им пожела радостна Коледа.

Алфредо Ромеро, чиято правозащитната организация "Форо пенал " следи задържането на деятели и протестиращи, сподели, че до тази заран са били пуснати 36 души. Той обаче разкритикува държавното управление, че не ги е амнистирало. Сред освободените най-известни са Алфредо Рамос, някогашен недодялан кмет, и съветникът на опозицията по изборните въпроси Роберто Пикон.

Около 170 индивида починаха при уличните митинги против ръководството на президента Мадуро през 2014 и тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР