Тричленно семейство от Добрич е било задържано от мексиканските гранични

...
Тричленно семейство от Добрич е било задържано от мексиканските гранични
Коментари Харесай

Мексико отново задържа и върна български туристи, властите у нас чакат обяснение

Тричленно семейство от Добрич е било арестувано от мексиканските гранични управляващи без аргументи и пояснения, а по-късно качено на аероплан за испанската столица Мадрид, заяви Българска национална телевизия. Това е следващият случай на върнати български туристи.
Прочетете още
От Министерството на туризма са изпратили писмо до посланика на северноамериканската страна в Будапеща и чакат реакция. От Министерството на външните работи пък поучават на страницата си пътуванията до Мексико да са единствено при последна нужда.

Тримата български туристи са пътували с полет от София до Мадрид и оттова до мексиканския курорт Канкун. При инспекция мексиканските гранични управляващи са прибрали паспортите и телефоните им. Задържали ги, а два часа по-късно са ги върнали с противоположен полет до испанската столица.

" По отношение на документи за пътешестване от страна на турооператорите са изцяло изрядни, ваучера за настаняване в хотел, самолетен билет, от страна на пасажера, паспортите са били във годност, тъй че не виждаме причина, а и не се показва такава - за какво се връщат тези хора. Това, което се случва, се случва само от летище Канкун за момента ", съобщи Павлина Илиева от Сдружение на туроператорите и туристическите сътрудници.

Един от пострадалите сподели, че не може да си изясни за какво е върнат. Освен тримата българи мексиканските управляващи върнали и чехи и грузинци от същия полет.

Служебният министър на туризма Илин Димитров реагира в обществените мрежи на случилото се.

" Току-що подписах писмо до посланика на Мексико в Унгария (нямат задача в България) и ще създадем среща по тематиката. Този въпрос би трябвало да се реши ", съобщи Димитров.

През януари от Мексико бяха връщани цели групи български туристи. Справка на електронната страница на външно министерство демонстрира, че сега страната е с равнище на риск 4 и с предизвестие да се пътува единствено при последна нужда.

" Мексико е една от най-големите туристически дестинации на международно равнище, тъй че не виждам причина да е в равнище четири ", добави Павлина Илиева.

Средната цена на екскурзия до Мексико е към 3500 лв. на човек за седмица. В случай, че екскурзиантът е върнат, както е станало, е малко евентуално да получи някаква част от сумата, защото полетите са изпълнени, а хотелите желаят неустойки, изясняват от сдружението на турооператорите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР