Тричленен състав на Варненския окръжен съд произнесе осъдителна присъда за

...
Тричленен състав на Варненския окръжен съд произнесе осъдителна присъда за
Коментари Харесай

Затвор за мъж от Варна за ДДС измама на над 180 000 лв.

Тричленен състав на Варненския областен съд произнесе неоправдателна присъда за данъчно закононарушение, осъществено от 45- годишния Михаил И. Подсъдимият бе приет за отговорен в това, че през интервала 01.07.2015 година до 15.04.2016 година във Варна, като шеф на еднолично сдружение и в изискванията на криво-ляво извършителство посредством акредитиран счетоводител, избегнал установяването и заплащането на Данък добавена стойност в изключително огромни размери – 184 538,59 лв..

За осъщественото закононарушение, Варненският областен съд наложи на Михаил И. „ отнемане от независимост “ за период от 1 година и 6 месеца, след редукцията. Наказанието беше групирано с предходната му присъда, като съдът дефинира 45-годишният мъж да изтърпи най-тежкото от двете санкции, а точно – три години затвор, при първичен общ режим. Подсъдимият следва да заплати и направените по делото разходи в размер на 1754,25 лева
В подадените от него справки-декларации пред варненското поделение на Национална агенция за приходите той удостоверил лъжа, а при водене на счетоводството на сдружението употребявал фактури с погрешно наличие, като заявил неполучени действително доставки от разнообразни компании. По този метод, в изискванията на продължавано закононарушение, приспаднал неследващ му се данъчен заем.

По искане на подсъдимия, наказателното дело беше прегледано в изискванията на кратко правосъдно разследване с признание на обстоятелствата и събитията в обвинителния акт. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава размера на наказването „ отнемане от независимост “ с 1/3.

Михаил И. има присъда от 2020 година, още веднъж за данъчно закононарушение, когато е наказан на 3 години затвор, като изтърпяването на наказването е било отсрочено с 5 години изпитателен период.

Присъдата предстои на обжалване или митинг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР