Тричленен състав на Софийски апелативен съд стартира на втора инстанция

...
Тричленен състав на Софийски апелативен съд стартира на втора инстанция
Коментари Харесай

Делото Семерджиев: Нова експертиза ще установя кой е шофирал, свидетели не се явиха

Тричленен състав на Софийски апелативен съд започва на втора инстанция делото против Георги Семерджиев, умъртвил с автомобила си две млади дами при жестока злополука на бул. " Черни връх " предходната година, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Съдът назначи и нова ДНК експертиза. Припомняме, че Семерджиев е обвиняем поради причиняване на гибел на две лица на тротоар при ръководство на автомобил със 166 км/ч в града. Той е използвал опиати, бил е с подправено удостоверение за правоуправление и сменени табели. Освен това е упрекнат и в бягство от местопроизшествието незабавно след злополуката.

Обвиняемият Семерджиев и неговият юрист, Мирослав Христов, желаеха да не се дава ход на делото, заради неналичието на част от очевидците и пожелаха те да не бъдат изключвани от правосъдния развой с оглед изясняване на събитията.

Обвиняващият прокурор съобщи, че свидетелките целеустремено не са пристигнали на делото за неговото протакване, по тази причина отбраната изиска точно двете свидетелки да бъдат изключени от хода на правосъдния развой.

Все отново САС даде ход на делото и насрочи датата 2 ноември, на която още веднъж двете свидетелки да се явят и да бъдат разпитани. Апелативният съд назначи и ДНК експертиза на въздушните възглавници, с цел да се откри кой е карал.

БГНЕС напомня, че Софийски градски съд призна Георги Семерджиев за отговорен за злополуката от месец юли 2022 година на бул. " Черни връх " в столицата и беше наказан на 20 години затвор и приет за отговорен по 5 закононарушения.

Владислав Владимиров, прокурор от САС, сподели, че свидетелките бяха позволени в началото по режим на довеждане. " В следствие бяха призовани, само че не се явиха. Така и не е ясно по какъв метод ще повлияе разпита на тези очевидци. За нас изрично е потвърдено авторството на действията, които са направили ", сподели Владимиров. Прокурорът акцентира, че към този момент е открито посредством експертизи, че не е имало други пасажери в ръководеното транспортно средство от обвинения.

Пламен Димитров, юристът на майката на Хариет Стефанович, едно от починалите девойки при злополуката на бул. Черни връх, съобщи, че не вижда за какво свидетелките да бъдат призовавани. " Едната свидетелка, която е показала болничен лист допускам ще пристигна, другата надали ще се откри ", счита юрист Георгиев.

Диана Стефанович, майката на Хариет, сподели, че желае правдивост - доживотна присъда. " Едва ли тези очевидци, за които твърди Семерджиев, съществуват ", счита Диана Стефанович.

Адвокатът на обвинения Георги Семерджиев, Мирослав Христов, съобщи, че няма по какъв начин не бъдат позволени двете свидетелки към делото. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР