Тричленен състав на Апелативен съд – София отмени определението, с

...
Тричленен състав на Апелативен съд – София отмени определението, с
Коментари Харесай

Съдът пусна срещу гаранция свекъра на Евгения, подсъдим за убийството й

Тричленен състав на Апелативен съд – София анулира определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража на Пламен Владимиров, наказан за съучастничество в убийството на снаха си Евгения Чорбанова. Това оповестиха от съда.

Според магистратите мярката за неотклонение на Владимиров следва да бъде парична гаранция в размер на 5000 лева, каквато бе преди задържането му под стража. Съдът показва, че лицето е имало изрядно процесуално държание, не е препятствало по никакъв метод провеждането на делото и е спазвало всички условия към него. Взето е поради и тежкото здравословно положение на подсъдимия, както и обстоятелството, че той има непрекъснат адрес и чисто правосъдно минало.

От момента на установяване на по-лека мярка за неотклонение от „ задържане под стража “ на 22.03.2022 година той не е имал държание, водещо до извод за допустимо отклоняване от мярката, респективно укриване, в противен случай, във всички досегашни производства във връзка мярката за неотклонение във връзка с него е било одобрявано безпротиворечиво, че заради съществуването на непрекъснат адрес, уседналост, фамилна ангажираност и чисто правосъдно минало, липсва каквато и да било заплаха да се укрие.

Допълнителен мотив в тази тенденция е влошеното му здравословно положение още от 2015 година, сочат магистратите. Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.

Софийският градски съд постанови на 20 октомври пожизнен затвор за Орлин Владимиров и за татко му Пламен Владимиров.

Българска телеграфна агенция напомня, че тялото на Евгения беше намерено през 2021 година в куфар във водоем. Според обвиняването закононарушението е осъществено по изключително непосилен метод.

Недоволни от решението на съда ще излязат през днешния ден на митинг пред Съдебната палата в София в петък в 17.30 ч.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР