Tribune.bgНастоящото ръководство на Спорт Тото, което е публично известно с

...
Tribune.bgНастоящото ръководство на Спорт Тото, което е публично известно с
Коментари Харесай

Как управлението на Спорт Тото щедро харчи милиони държавни пари с поръчки с директно договаряне

Tribune.bg
Настоящото управление на Спорт Тото, което е обществено известно с околните си другарски връзки със скандалния състезателен министър в оставка Радостин Василев и подозренията в редовността на назначението им, от месеци обилно харчи държавни пари в голословни разноски.

Избраниците Александър Тодоров (изпълнителен директор), Георгий Анатолиев Султанов (член на УС) и Росен Красимиров Иванов (член на УС) досега не показаха  реализацията на бизнес проекта на държавното дружество и генериране на повече доходи, както и каква активност развиват и в чий интерес? Въпросът близо 4 месеца остана отворен.

След обилното партийно празненство по случай 65-годишния празник в столичния хотел „ Маринела “, за което източници настояват, че е на стойност над 80 000 лева, поражда поредност от въпроси по какъв начин се разходват обществени средства в такива размери и без поръчка. За сметка на това спортните федерации бедстват и над 300 клуба не са получили никаква финансова поддръжка. Явно мотото „ Заедно за Българският спорт “ – не важи. От фотоси от празненството е видно явно неприятният усет и извънредно просташко осъществяване, наподобяващо на ромска женитба. Сред гостите участват някои министри от държавното управление и в това число господин Рашков, който надали ще пропусне да хапне и да пийне на държавна прехрана.

Друг фрапиращ случай е „ Популяризиране на Директива за птиците БСТ на територията на Столичното метро с три обособени позиции “ за период от 12 месеца на стойност 1 947 686.00 лева, което е направена с непосредствено договаряне. Това на процедура отстрани всякаква конкуренция. Учудващо огромна е и сумата за тази поръчка и обстоятелството, че е направена с непосредствено договаряне буди доста подозрения за корупция, против която точно господин Василев толкоз видимо се бори. Очевидно новото управление към този момент се е ориентирало с какъв метод може да „ усвои “ богатото завещание, оставено му от законно определеното  управление.

Управлението на БСТ подписва контракт с “Моушън Артс “ ООД, „ Инстор Медиа “ ЕООД и „ Метрореклама “ ЕООД, които при информация в Търговския указател прави усещане, че са фамилни компании на Калин Генчев, който е притежател на печатница Дедракс, и брачната половинка му Зарина Генчева.

Интересно е какви ще бъдат причините на Александър Тодоров:  На база на какви изследвания е направена оценка, че рекламата в метрото е по-ефективна от електронно излъчвателните медии – телевизия и радио, периодическият щемпел – вестници и списания,  цифрови медии, с цел да се влагат съвсем 2 млн. лева в метрореклама? От месеци Тотализатора съвсем липсва освен в медийното пространство, в което все по-силно наличие имат останалите хазартни оператори, а и като главен генератор на средства за българският спорт.

На какъв принцип е несъмнено, че външната реклама от вида:  билборд, скролери, мегаборд, брандинг на публични места и публичен превоз ( рейсове, тролеи, трамваи) е  по-малко ефикасна от рекламата в метрото.

С какви механизми УС на БСТ дефинира, че затворената и изолирана от външни разсейващи фактори среда в метрото, основава несравними условия за удължено зрително и аналитично усещане на пътуващите върху дадена реклама.

Можем единствено да си отговорим на въпросите дали заради непросветеност или персонални ползи се подписват сходни контракти. Все отново Василев и компания не съумяха да  убедят българското общество в нуждата от тази смяна в интерес на персонални, партийни или съдружни ползи.

Очакваме продължението.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР