Триажен кабинет, обособен на територията на Диагностично консултативен център –

...
Триажен кабинет, обособен на територията на Диагностично консултативен център –
Коментари Харесай

Триажен COVID кабинет започва работа в Стара Загора

Триажен кабинет, самостоятелен на територията на „ Диагностично съвещателен център – I “ в постройката на някогашната Детска поликлиника на бул. „ Руски “ 62, беше открит през днешния ден в Стара Загора. Входът за хора със признаци ще бъде единствено от юг откъм ул. „ Димитър Наумов “.
Кабинетът ще работи по график, който ще се оповестява ежеседмично на входа на центъра. В кабинета ще се прави консултиране на пациенти с грипоподобна симптоматика за делене на заболелите от вирусни инфекции. В него ще се правят бързи антигенни проби и лекарски обзор с назначение на терапия, мерене на равнището на О2 в кръвта и, при нужда, ще се вземат проби за PCR-тест, рентгенография или ориентиране за хоспитализация. Регионалната здравна ревизия (РЗИ) ще даде 1000 безвъзмездни антигенни теста, а локалната администрация ще закупи в началото още хиляда.
 До 2 седмици 10 Коронавирус кабинета отварят порти в поликлиниките в София До 2 седмици 10 Коронавирус кабинета отварят порти в поликлиниките в София
В 10 поликлиники в София ще има COVID-кабинети. Те ще бъдат разкрити в границите на тази и идната седмица - 7 кабинети тази седмица,...
Обслужването на пациентите в триажния кабинет ще бъде гратис за поданици на Община Стара Загора. След решение на общинския съвет се отпускат 80 хиляди лв. за закупуване на бактерицидни лампи, пулсоксиметри, защитно работно облекло и персонални защитни средства и дезинфектанти.
С откриването на триажния кабинет ще се облекчи работата на медиците в лечебните заведения и ще се подкрепят жителите, които имат своите опасения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР