Три въоръжени групировки, легионът Свобода на Русия, Руският доброволчески корпус

...
Три въоръжени групировки, легионът Свобода на Русия, Руският доброволчески корпус
Коментари Харесай

Кои са руските съпротивителни групи, базирани в Украйна

Три въоръжени групировки, легионът " Свобода на Русия ", Руският доброволчески корпус (РДК) и Сибирският батальон, започнаха, напомня Ройтерс.

Киев отхвърля всякаква роля и споделя, че нападателите са руснаци, само че Москва ги назовава украински " терористични формирования ". Не е ясно по какъв начин основаните в Украйна групи са се сдобили с съвременни оръжия, танкове и бронирани транспортни средства , с цел да нападат най-малко два съветски района.

Ето какво знаем за групите, които атакуват Русия от Украйна:

Легион " Свобода на Русия "

Легионът " Свобода на Русия " споделя, че е бил образуван напролет на 2022 година " от желанието на руснаците да се бият дружно с украинския народ против въоръжената тайфа на Путин ".

Групата споделя, че е " публично приета " от украинските въоръжени сили. По-рано тя пое отговорност за. и сподели, че се е сражавала в Източна Украйна.

Във вторник легионът разгласява видео, което съгласно него демонстрира, че неговите бойци отиват в Русия с танкове.

Групировката съобщи, че е взела участие в нахлуване против село Тьоткино в Курска област на Русия. Легионът разгласява видеозапис на, съгласно него, " унищожена съветска бронирана машина ".

По украинската телевизия представителят на легиона свърза офанзивата с идните президентски избори в Русия този уикенд. Сегашният президент Владимир Путин сигурно ще завоюва пети мандат в развой, който се чака да не бъде нито свободен, нито обективен.

Сибирски батальон

Сибирският батальон беше учреден предходната есен, с цел да притегли представители на коренното население на Русия, разочаровани от расизма в Русия, да се бият против държавното управление на Путин.

Когато Ройтерс беседва с някои от бойците на батальона предишния октомври, те показаха гнева си от това, което те дефинират като заличаване от страна на Русия на локалните култури и непропорционални равнища на готовност на техния народ за войната в Украйна.

Според телеграм-канала на батальона, той е правил офанзиви в Белгородска област, по-специално в село Горховски. Кадри, оповестени от звеното, наподобява демонстрират по какъв начин дрон пуска арсенал върху бронирана машина там.

Руски доброволчески корпус (РДК)

РДК е учреден от Денис Капустин , крайнодесен руснак, през август 2022 година и се състои от руснаци, които се бият за Украйна против личната си страна.

На уеб страницата си организацията споделя, че не е част от украинските въоръжени сили , и моли посетителите за дарения.

" Като доброволческа единица, ние нямаме постоянна държавна поддръжка и покриваме потребностите си посредством персонални и доброволчески запаси ", се споделя в неговия уеб страница.

Базираната в Съединени американски щати Лига за битка с клеветата разказа Капустин като " съветски неонацист, живял в Германия в продължение на доста години ".

" Имам своя набор от възгледи, това е родолюбив набор от възгледи, това е традиционалистичен набор от възгледи, това е десен набор от възгледи ", сподели Капустин по-рано.

" Знаете ли, в никакъв случай няма да ме видите да размахвам знаме със свастика, в никакъв случай няма да ме видите да подвигам ръка с хитлеристки привет.

Руското министерство на вътрешните работи командира на РДК Денис Капустин на 27 март.

В бюлетина за Капустин (известен още под псевдонимите Денис Никитин и Белият Рекс) написа, че се търси по член от Наказателния кодекс. По кой обаче не се прецизира.

Според Федералната работа за сигурност (ФСБ) Капустин е бил " уредник и директен участник в, осъществена от членове на РДК против села в Брянска област ". ФСБ го упрекна в и в образуване на " бойкот и терористичен акт " благодарение на самоделно взривно устройство във Волгоградска област.
 Диверсанти са проникнали в Курска и Белгородска области
Диверсанти са проникнали в Курска и Белгородска области

Руските управляващи потвърдиха за " опити " за нахлуване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР