Три важни събития - освещаване на бойните знамена, хвърляне на

...
Три важни събития - освещаване на бойните знамена, хвърляне на
Коментари Харесай

Освещаваме бойните знамена и хвърляме кръста за Богоявление

Три значими събития - освещаване на бойните флагове, мятане на кръста за Богоявление и честване на 174-годишнината на Ботев, ще станат на 6 януари. Празникът Йордановден ще стартира в 9.30 часа със Света литургия в катедралния храм “Успение Богородично “. По това време пловдивският митрополит Николай ще е в Кърджали и службата ще бъде водена от различен архиерей.

В 12 часа пред храма Негово Високопреосвещенство ще се върне и ще освети бойните флагове на Пловдивския гарнизон.

Между 12.10 -и 12.30 часа стартира Литийно шествие. То ще бъде водено от митрополит Николай, кметът Здравко Димитров, регионалният шеф Ангел Стоев, ръководителят на ОбС-Пловдив инж. Александър Държиков и ген.-майор Явор Матеев - пълководец на " Съвместното командване на специфичните интервенции ".



Маршрутът потегля от катедрален храм „ Успение Богородично “ по ул. „ Криволак “, „ Железарска “, бул. „ Цар Борис III Обединител “ до Водната палата и построената за задачата сцена.

В 12.30 часа Негово Високопреосвещенство ще направи Богоявленски водосвет на река Марица и ще хвърли кръста в нея.

Честването на 174-та годишнина от рождението на Христо Ботев пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина. Там слово ще изнесат ученичката от ЕГ „ Пловдив “ Марина Узунова и актрисата Мария Генчева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР