Три технологични компании обявиха, че са постигнали нов рекорд в

...
Три технологични компании обявиха, че са постигнали нов рекорд в
Коментари Харесай

Нов скоростен рекорд при пренос на данни в 5G мрежа

Три софтуерни компании оповестиха, че са постигнали нов връх в скоростта за транспорт на данни в мобилна мрежа от пето потомство (5G). Постижението е резултат от взаимната работа на Nokia, Elisa и Qualcomm.

Рекордът от 2,1 Gbps е регистриран при изпращане на информация от клиента към базовата станция, т.е. в режим ъплинк, а мястото е Nokia Arena в Тампере, Южна Финландия, където се организират разнообразни игри и огромни културни събития.

Nokia е доставила базова станция AirScale, която работи в диапазона на милиметровите талази 26 GHz. Предаването на данни е осъществено през комерсиалната 5G мрежа на финландската телекомуникационна компания Elisa. Клиентското устройство е имало модем Snapdragon X65 5G и антенен модул Qualcomm QTM545 mmWave.

По време на опита е употребена технология за агрегация на носещите честоти. Скоростта на предаване на данни по канала за връзка е увеличена до 2,1 Gbps, което разкрива нови благоприятни условия за лъчение на наличие със свръхвисоко качество, както и за въвеждане на технологии за разширена и виртуална действителност и други приложения.

По-рано същите три компании – Nokia, Elisa и Qualcomm – реализираха скорост от 8 Gbps при предаване на информация в 5G мрежата, само че в противоположната посока – от базовата станция към клиента.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР