Три специализирани държавни автомобила, предоставени от НСО, участват в изложението

...
Три специализирани държавни автомобила, предоставени от НСО, участват в изложението
Коментари Харесай

С лични средства служители на НСО поддържат излезлите от експлоатация коли на бивши величия

Три профилирани държавни автомобила, предоставени от НСО, вземат участие в ревюто в Sofia Airport Park, съобщи кореспондент на БГНЕС.


" Тези коли са благосъстоятелност на Национална работа " Охрана ", те са сътрудници и членове на нашия клуб. Моделът на този " Зил " е поръчкова направа за тогавашния уред на Политбюро. Това е автомобил, в който са се возили така наречен големци тогава ", описа пред БГНЕС Владимир Димитров, ръководител на Български авто клуб " Ретро ". Той акцентира, че целият салон е с същинска меча кожа и е много удобен, само че това не е бронираната версия на автомобила.


" Бронираната версия тежи почти 6 тона, тази е 3,5 – 4 тона може би. Моделът е от 1993 година, с тристепенна скоростна кутия ", означи Димитров и уточни, че за времето си автомобилът е много мощен. Интересен факт е, че когато колата се е употребила от даден човек, по-късно не е можел различен да се качва на нея.


Следващата кола е ГАЗ-14 " Чайка ". " Тя е 5.5 мотор, с два карбуратора. За това време е 220 конски сили. 175 км може да вдигне тази кола ", изясни ръководителят на Български авто клуб " Ретро ".


Третият автомобил, благосъстоятелност на НСО, който ще провокира интерес у феновете на коли, е модел на " Ферари ". За него се чака бензинова помпа. " Никой не го е карал, то е иззето и си стои в НСО. Сега се възвръща, прави се, да може да се демонстрира на хората ", добави Димитров.


Според него най-важното нещо е, че това са коли, които се поддържат напълно с персонални средства на чиновниците на НСО. " Те не получават пари от страната, макар че би трябвало – това е национално богатство. Ако знаете какво има в техния гараж, просто там може да се направи един музей. Но държа да подчертая, че това са техни персонални разноски ", сподели Димитров и посочи, че чиновниците на НСО отделят средства от своето заплащане, с цел да могат да ги възстановят и поддържат в безупречно положение.

Всеки един автомобил изисква избрани средства за поддръжка, настрана всеки месец колите би трябвало да се припалват и държат в кондиция, изясни още ръководителят на Български авто клуб " Ретро ", и добави, че чиновниците на НСО са възприели това като идея.

На ревюто могат са бъдат видени суперавтомобили, особено селектирани ретро коли предоставени от клуб " AvagarD Classic ",

като са проведени и доста интензивности за дребни и огромни./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР