Три сигнала срещу мобилния оператор Виваком се получиха за няколко

...
Три сигнала срещу мобилния оператор Виваком се получиха за няколко
Коментари Харесай

Техници нахлуха неканени в частен дом

Три сигнала против мобилния оператор Виваком се получиха за няколко дни в редакцията. Единият е за непоискана услуга за монтиране на разпределителна кутия в жилищен блок на ул. " Данаил Николаев ", където техниците са влезнали като вкъщи си. Вторият сигнал е за дълго очакване по телефона за връзка с оператор, при което сметката на човек изкуствено се напомпва. Трети ядосан жител се оплака, че при преподписване на контракт трябвало да заплати два пъти такса за една и съща услуга.

Неканени техници на " Виваком " влезнали в блок на ул. " Данаил Николаев " 52 и без да питат живеещите там хора, инсталирали разпределителна кутия за интернет и телефон над вратата на апартамент на втория етаж. Скандалното в тази ситуация е, че входната врата е била заключена, само че все пак те съумели да обхванат вътре, и да си свършат работата. По кое време на денонощието са пробивали стената и са прекарвали кабели, не е ясно. Никой от съседите не ги е видял. За това се оплака Антоанета Иванова, над чийто апартамент е била сложена разпределителната кутия.

Това е безсрамие и безусловно безвластие. Как е допустимо при заключена врата да се влезе в непозната благосъстоятелност и да се разрушава вътрешната инфраструктура? На всичко от горната страна и без наше познание и единодушие, тъй като е над нашата врата, както и без уведомяването и разрешението на етажните притежатели, възмущава се Иванова. Тя подозира, че техниците са се качили на козирката над входа и през отворен прозорец сред етажите са се вмъкнали във входа.

След като видяла кутията, дамата разпитала всички живущи от петте етажа дали някой е подал поръчка за включване към Виваком и получила единствено негативни отговори. Тогава подала тъжба в офис на оператора на бул. " Васил Априлов " с гледище кутията да се демонтира. Оттам първо я излъгали, че имали позволение от домоуправителя на входа, без да знаят, че тази функционалност сега извършва самата тя. После обърнали диалога в тенденция, че това е направено за улеснение на жителите, в случай че някой реши да смени оператора си и да избере тях. Между другото същият блок е наобиколен с всевъзможни жици на разнообразни снабдители на интернет, телевизия и домашни телефони - панорама, която не се среща постоянно в града.

Преди дни кутията е свалена, само че е инсталирана на друго място във входа - покрай другите кабели. Решихме да им създадем компромис, значимото е, че смъкнаха тази грозота над нашата врата, сподели Антоанета Иванова.

От пресцентъра на Виваком не дадоха отговор на въпрос за какво техни хора с дейностите си са скандализирали живеещите в блока. В писмото, съдържащо повече реклама за компанията, в сравнение с отговор всъщност, написа, че " при построяването на своята оптична мрежа " Виваком " следва нормите на Закона за електронните съобщителни мрежи и физическа инфраструктура. Пловдив е един от първите градове у нас с достъп до модерната технология, само че компанията продължава да уголемява покритието. Като част от плануваното разгръщане е захранен и адресът на ул. Данаил Николаев " №52 ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР