Три са методите за трайна епилация – електро, фото и

...
Три са методите за трайна епилация – електро, фото и
Коментари Харесай

Електро, фото или лазерна епилация?

Три са методите за трайна епилация – електро, фото и лазерна епилация

За да изберете най-подходящата за вас, би трябвало да знаете коя какво съставлява и какъв е резултатът от използването й.

Електроепилацията е точков способ, при който се отделя всеки косъм. Сензорът се вкарва във фоликулата му и се подава ток. Той унищожава стволовите кафези, виновни за растежа. Така се реализира епилация вечно, в случай че няма хормонални проблеми. Процедурата е много мъчителна, само че може да се ползва на всички сектори. Косъмчетата би трябвало да са по-големи от 3 мм. Препоръчват се от 3 до 7 сеанса с период от 2 месеца.

Фотопепилацията е фиксиране на лъч светлина директно върху кожата за премахване на няколко косъма по едно и също време. Тази светлина се гълтам от меланина, преобразува се в топлота и се унищожават стволовите кафези, отговарящи за растежа. Постепенно се реализира резултат до към 70% гладкост. Най-добър е при тъмни косми, светлите изтъняват и порастват по-бавно. Не се предлага потребление за вежди, тъй като очите не могат да се защитят качествено. Косъмчетата би трябвало да са до 1 мм. Нужни са от 6 до 10 процедури с период месец и половина. След това резултатът се поддържа съгласно растежа на космите.

Лазерната епилация се реализира с проникването на лъч в кожата на избрана дълбочина. И тук се нападна меланинът. Затова и при този способ резултатът е най-хубав при тъмни косми. Растежът им понижава до 80%. Може да се ползва на всички сектори на тялото, само че се употребява най-вече за лице и мишници, тъй като по краката и ръцете би трябвало доста време за процедурата. Дължината на космите би трябвало да е 1-2 мм. Необходими са от 5 до 10 процедури с период 1-2 месеца.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР